VALSTYBINGUMO DIENA – KREPŠINIO AIKŠTELĖJE

Vasario 16 – oji užima ypatingą vietą mūsų tautos ir Lietuvos valstybės istorijoje. Minėdami šią dieną, mes turime pakankamai motyvų pamąstyti apie savo protėvių politinę kultūrą ir jų drąsą parenkant kelią lietuvių tautai Europos žemyne bei pasaulyje. Didingiausia mūsų krašto valstybinė šventė, NY Rytinėje Long Island Lietuvių bendruomenėje buvo paminėta labai įspūdingai.

Šios apylinkės pirmininkė Rasa Mitrulevičienė pasidalino mintimis, jog Vasario 21-osios , šeštadienio popietę, surengtoje Nepriklausomybės krepšinio turnyro ir Nepriklausomybės dienos šventėje dalyvavo 9 komandos: Long Island “Perkūnas-1”, Long Island “Perkūnas-2”, Long Island “Radviliškis”, Niujorko “LAK” (Atletų Klubas), Niujorko “Geležinis Vilkas”,  Konektikuto “Ąžuolai”,  Niudžersio “Liepsna”, Estai “Estos”, Lenkai “REVCO”.

Pirmąją vietą užėmė LI “Perkūnas-1”, antrąją – NY “LAK”, trečiąją –  NY “Geležinis Vilkas”. Nepriklausomybės 25 metų jubiliejinį Turnyrą organizavo Niujorko Rytinio Long Island Lietuvių Bendruomenė ir Krašto Valdyba. Pagrindiniai turnyro rėmėjai buvo JAV LB Krašto Valdyba ir Lietuvių Fondas.

long ailendas vasario 16 002

Long Ailendo lietuviai švenčia Vasario 16-ąją. 2015. Rimo Vaičaičio nuotrauka.

Renginyje apsilankė svečiai: NY Generalinis konsulas Julius Pranevičius,  NBA atstovas Martin Conlon, JAV LB Krašto Valdybos pirmininkė Sigita Šimkuvienė-Rosen, KV vicepirmininkas specialiems projektams – prof. dr. Rimas Vaičaitis, KV vicepirmininkas sportui/ŠALFASS atstovas – Tomas Mitrulevičius, dalyvavo ir ukrainiečių kunigas Bohdan Hedz.

Tap pat vyko merginų krepšinio varžybos, vaikų baudų mėtymo konkursas (pirmą vietą užėmė – Alanas Flore, antrą – Lukas Baumila, trečią – Justas Vyšniauskas), tritaškių mėtymo konkursą laimėjo – Arūnas Eidukaitis. Buvo pristatytas Kazickų šeimos fondo ir NBA bendras projektas: “Krepšinio galia ir įššūkis – metimas už Lietuvos vaikus” (Basketball Power Challenge for Children in Lithuania). Šis projektas skirtas padėti Lietuvos vaikams, kad jie daugiau būtų užimti, kad Lietuvoje mažiau būtų smurto, neapykantos ir patyčių; padėti sportuojantiems žmonėms, turintiems negalią.

Šventinį vakarą vainikavo apdovanojimų ceremonija ir diskoteka su daininku Eugenijum Disevičium iš Klyvlendo. Visiems buvo užkabinti medaliai. Geriausias tritaškių metikas gavo taurę ir piniginį prizą.

Už nuopelnus Lietuvai ir JAV Lietuvių bendruomenei, prof. dr. Rimas Vaičaitis buvo apdovanotas “Žalgirio” medaliu, kuris iki šiol palaiko artimus ryšius su Lietuva, dalijasi su jos mokslininkais, inžinieriais bei studentais žiniomis, vyksta skaityti paskaitų, remia gabiausius studentus bei darbuojasi JAV LB Krašto Valdyboje.

Irena Nakienė-Valys, JAV LB Rytinės Connecticut apylinkės pirmininkė

image_pdfimage_print

Susiję straipsniai

Parašykite atsiliepimą