Pripažinimas: Lietuvos restoranams – Skandinavijos „Michelin‘ai“

Net aštuonių restoranų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje šefai šįryt atsikels kaip geriausi Baltijos šalyse. Prestižinis Skandinavijos restoranų gidas „White Guide 2018” antrą kartą reitingavo Lietuvos restoranus. Aštuoni iš penkiolikos įvertintų mūsų šalies restoranų pakliuvo į geriausių Latvijos, Lietuvos ir Estijos restoranų 30-tuką. Aukščiausiai – trečia vieta – įvertintas restoranas Kaune „Nüman“.

30-oje vietoje atsidūrė “Uoksas”, 20 – “Džiaugsmas”, 15 – “Monai”, 11 – “Telegrafas”, 10 – “Monte Pacis”, 8 – “Gastronomika”, 7 – “Sweet Root”.

„Kai pernai su „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“ atvedėme į Lietuvą „White Guide“, gastronominių turistų iš Skandinavijos šalių ypač pripažįstami ekspertai neslėpė nustebimo, kiek mūsų šalyje yra stiprių ir unikalių restoranų. Todėl „White Guide“ reitingai, gurmanų laikomi skandinaviškais „michelin‘ais“, yra neįkainojamas įvertinimas ir Lietuvos restoranams, ir pačiai šaliai. Beje, restoranų bumą išgyvename ir dabar. Tai tik įrodo, kad gastronominis turizmas gali ne tik sustiprinti Lietuvos kaip patrauklios turizmui šalies įvaizdį, bet ir tapti vienu iš pagrindinių jos išskirtinumų“, – Lietuvos restoranų sėkme džiaugiasi laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Lapkričio 29 d. Taline buvo pristatyta „White Guide 2018“ svetainė su visų reitinguotų restoranų sąrašu. Šiemet reitingai suteikti ne 10, kaip pernai, o 15 Lietuvos restoranų (pagal surinktą balų skaičių): “Nüman” (Kaunas), “Sweet Root” (Vilnius), “Gastronomika” (Vilnius), “Monte Pacis” (Kaunas), “Telegrafas”, (Vilnius), “Monai” (Klaipėda), “Džiaugsmas” (Vilnius), “Uoksas” (Kaunas), “SOMM” (Vilnius), “Dublis” (Vilnius), “Gaspar’s” (Vilnius), “Amandus” (Vilnius), “Buceris” (Vilnius), “Lauro Lapas” (Vilnius) ir “Šturmų švyturys” (Vilnius ir Ventės Ragas).

Valstybinio turizmo departamento informacija

image_pdfimage_print

Susiję straipsniai