LAPKRIČIO MĖNESIO “PASAULIO LIETUVIS” JAU LAUKIA JŪSŲ

2014 lapkritis virselisMėnraščio “Pasaulio lietuvis” lapkričio numerio elektroninę versiją jau galima įsigyti portale ReadAdvice.

Paskutinį rudens mėnesį žurnalas pasakoja apie darbinių susirinkimų Lietuvoje rezultatus, o jų būta nemažai: pirmieji Vilniuje susitiko Europos šalyse dirbantys lietuvių dvasininkai, jiems įkandin rinkosi naujai besikuriančių lituanistinių mokyklėlių pedagogai aptarė jiems svarbius klausimus, o spalio mėnesį į Vilniuje rengtą seminarą atvyko lietuvių bendruomenių atstovai iš 30 užsienio valstybių.  Neliko žurnalo redakcijos nepastebėtas ir spalio mėnesį Vokietijos lietuvių bendruomenės skatinimu Hiutenfelde įvykęs Europos kraštų lietuvių bendruomenių pirmininkų ir Lietuvos Respublikos ambasadorių suvažiavimas.

Žurnalas toliau analizuoja ypač lietuviams užsienyje aktualią temą – technologijų ir judraus gyvenimo būdo metamus galvosūkius lietuviškai demokratijai. Šį kartą savo poziciją skaitytojams dėsto šios Vyriausybės socialdemokratų partijos deleguotas susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kartu su bendrapartiečiu, teisingumo ministru Juozu Bernatoniu pateikęs Seimui svarstyti įstatymų pakeitimus ir papildymus, kurie įteisintų elektroninį balsavimą visuose rinkimuose ir referendumuose. Vyriausioji žurnalo redaktorė Deimantė Dokšaitė tęsia menkai džiuginančios problemos – lietuvių alkoholio suvartojimo didėjimo – nagrinėjimą žvilgsnį nukreipiant šiame numeryje į nepilnamečių girtuoklystę.

Romualdas Kriaučiūnas apmąsto skirtumus tarp patriotizmo, kosmopolitizmo ir nacionalizmo, o Dalia Staponkutė svarsto apie lietuviškąją tapatybę esant svetur. Taip pat žurnale – gausi bendruomenių įvairiose kraštuose veiklos kronika, pagaliau pirmosios premjeros sulauksiančio Vlado Jakubėno baleto “Vaivos juosta” anonsas, kvietimas aplankyti litvako Icchoko Mero virtualią parodą ir daug kitokio įkvėpimo kūrybingiems darbams lietuvių užsienyje darbų baruose.

Skaitykite “Pasaulio lietuvį” kompiuterio, išmaniojo telefono ar planšetės ekrane jums patogiu laiku ir patogioje vietoje.